ΓΣΕΕ: Εμπαιγμός και συντονισμένη επίθεση εναντίον των συμβασιούχων

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 20:13
A- A A+

Η ΓΣΕΕ θα στηρίξει τον αγώνα των συμβασιούχων μέχρι τη συνολική δικαίωσή τους, υπογράμμισαν εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. Η ΓΣΕΕ συγκρότησε ήδη γραμματεία συμβασιούχων που θα λειτουργεί στα πλαίσια της Συνομοσπονδίας και συγκροτείται από εκπροσώπους των συμβασιούχων.

Οι συνδικαλιστές μίλησαν για παρεμβάσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπογραμμίζοντας ότι δίνουν εντολή στους δικαστές της χώρας να μην προχωρούν σε αποφάσεις που διευκολύνουν τους εργαζόμενους. «Πρόκειται για την από 29.6.2006 και με αριθ. πρωτ. 356 επιστολή του Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου προς όλους τους Δικαστές των Πρωτοδικείων της χώρας με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τους κατευθύνει να μην εκδίδουν προσωρινές διαταγές και αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων υπέρ των απολυμένων εργαζομένων.

Για την απαράδεκτη αυτή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η ΓΣΕΕ απέστειλε την από 11.10.2006 και με αριθ. πρωτ. 1824/2006 αναφορά - διαμαρτυρία και ζήτησε συνάντηση τόσο με τον ΔΣΑ όσο και με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σχεδόν τον ίδιο χρόνο ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς άσκησε για πρώτη φορά αίτηση αναίρεσης κατά δύο αποφάσεων Ασφαλιστικών Μέτρων που είχαν δικαιώσει συμβασιούχους του ΕΛΓΑ αφαιρώντας τους πλήρως την προστασία που απορρέει από τις αποφάσεις αυτές.

Την ίδια στιγμή έχει παραπεμφθεί η υπόθεση των Ασφαλιστικών Μέτρων για τους συμβασιούχους του Δημοσίου στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με το ερώτημα κατά πόσο οι αποφάσεις αυτές αποτελούν εκτελεστό τίτλο και άρα αν υπάρχει υποχρέωση του Δημοσίου να τις εφαρμόζει».

Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι «με βάση τις ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ είναι ήδη γνωστό ότι από τον τεράστιο αριθμό των συμβασιούχων που προεκλογικά είχε εξαγγελθεί ότι θα τακτοποιηθούν τελικά έχουν τις προϋποθέσεις του ΠΔ Παυλόπουλου μόλις 33.000 συμβασιούχοι... Το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό και γι' αυτό υποχρεούται η κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση. Σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας θα συνεχισθεί και θα ενταθεί με κάθε μέσο και τρόπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή