Νέο ρεκόρ για τα κρυπτοσυναλλάγματα: Στα 184 δισ. δολάρια η συνολική τους αξία

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 18:50
REUTERS/Benoit Tessier
A- A A+

Νέο ρεκόρ σημείωσε την Τετάρτη η συνολική αξία όλων των κρυπτοσυναλλαγμάτων, με το μεγαλύτερο και πιο γνωστό από αυτά, το Bitcoin, να σημειώνει και αυτό το δικό του ρεκόρ.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα στοιχεία του Coinmarketcap (ιστοσελίδα που ειδικεύεται στις εξελίξεις στον χώρο) υποδεικνύουν πως η συνολική αξία των cryptocurrencies βρέθηκε γύρω στα 184 δισ. δολάρια. Όσον αφορά στο ίδιο το Bitcoin, η αξία του έφτασε τα 6.500 δολάρια, με τη συνολική αξία όλων των bitcoins σε κυκλοφορία να ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια. Η μεγάλη αυτή άνοδος (της τάξης του 800% μέσα στους τελευταίους 12 μήνες) οφείλεται εν μέρει στη γνωστοποίηση την Τρίτη πως το CME Group (το μεγαλύτερο derivative exchange operator στον κόσμο) θα παρουσιάσει προθεσμιακές συμβάσεις για bitcoins αργότερα μέσα στο έτος. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται σημαντικό βήμα στη διαδρομή του ψηφιακού νομίσματος προς τη νομιμότητα και την καθιέρωσή του.

Το cryptocurrency που ακολουθεί στην κατάταξη της υψηλότερης αξίας, το Ethereum, βρέθηκε στα 302 δολάρια ανά νόμισμα, τη στιγμή που το ρεκόρ του τον Ιούνιο ήταν τα 410 δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς