Τραμπ: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο ISIS να εισέλθει στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 00:41
UPD:01:16
REUTERS/YURI GRIPAS
A- A A+

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) να επιστρέψει ή να εισέλθει στη χώρα μας, αφού το νικήσαμε στη Μέση Ανατολή και αλλού. Αρκετά!», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, λίγες ώρες αφότου χαρακτήρισε το περιστατικό στο Μανχάταν «ακόμη μία επίθεση από ένα πολύ άρρωστο και διαταραγμένο άτομο».

«Οι σκέψεις, τα συλλυπητήρια και οι προσευχές μου προς τα θύματα και τις οικογένειες της τρομοκρατικής επίθεσης της Νέας Υόρκης. Ο Θεός και η χώρα σας είναι μαζί σας», πρόσθεσε σε νεότερη ανάρτησή του ο κ. Τραμπ.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν όταν όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο Μανχάταν.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, όχημα εισήλθε σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο στην οδό West, βόρεια της οδού Chambers στο Μανχάταν, πέφτοντας πάνω σε πλήθος ανθρώπων.

Κατόπιν, το όχημα -ένα νοικιασμένο φορτηγάκι- έπεσε πάνω σε σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό.

Ο οδηγός, 29 ετών, ο οποίος κρατούσε ένα αεροβόλο και ένα όπλο του πέιντμπολ, δέχθηκε εν συνεχεία πυρά από αστυνομικούς και βρίσκεται υπό κράτηση.

Το FBI αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή