Μεγάλα ερωτήματα από «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη»

Θεατρική μεταφορά του πολυβραβευμένου βιβλίου του Άντρι Σνάιρ Μάγκνασον, στο Εθνικό Θέατρο
Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 08:00
A- A A+

Τι θα έδινες για αντάλλαγμα σε κάποιον, που θα σου υποσχόταν ότι θα πραγματοποιήσει τα πιο τρελά σου όνειρα; Μέχρι πού θα έφτανες, για να μάθεις να πετάς, για να ξεφορτωθείς μια και καλή τις βροχερές μέρες ή τον αναγκαστικό ύπνο;

Βασισμένη στο ομώνυμο πολυβραβευμένο βιβλίο του Άντρι Σνάιρ Μάγκνασον, η παιδική παράσταση «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα, στο Εθνικό Θέατρο (Αγ. Κωνσταντίνου 22 - 24), από την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, στη 1.30 μετά το μεσημέρι.

Η παράσταση, η οποία απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών, επιχειρεί να γεννήσει μεγάλα ερωτήματα, ακόμα και στους πιο μικρούς θεατές. Ερωτήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τη φιλία, τη δικαιοσύνη, την κατανομή των φυσικών πόρων, τη χαμένη μας αθωότητα. Τρεις ηθοποιοί μοιράζουν επιτόπου ρόλους, μπαλόνια, χρυσόσκονη και ταλκ και ζωντανεύουν καθημερινά, μέσα στη σχολική αίθουσα, έναν ολόκληρο πλανήτη. Έναν πλανήτη με τα άγρια θηρία του και, φυσικά, το αγριότερο όλων, τον άνθρωπο.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια από το Εθνικό Θέατρο

Τι κοινό έχει το Θέατρο του Παραλόγου με τους Monty Python και τις ταινίες των αδελφών Κοέν; Τι σχέση έχει η ύλη της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού με το θεατρικό παιχνίδι; Πόσοι τρόποι υπάρχουν, για να διηγηθείς μια ιστορία και τι είναι η αφηγηματική μουσική; Πώς καθοδηγείς μια σχολική θεατρική ομάδα; Τι αξία μπορεί να έχει για ένα βρέφος το θέατρο και οι τεχνικές του; Πώς θα ήταν να δούλευες σε τσίρκο; Είναι ποτέ κανείς πολύ μεγάλος, για να ανακαλύψει την «προσωπική του κίνηση»;

Με μια σειρά από εργαστήρια που καλύπτουν όλες τις πτυχές της θεατρικής τέχνης, το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου, από μέσα. Εργαστήρια για βρέφη και για ενήλικες, για έφηβους, παιδιά, αλλά και εκπαιδευτικούς, εργαστήρια που απαντούν σε όλα τα παραπάνω και, ταυτόχρονα, γεννούν εκατοντάδες άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Τζούλια Διαμαντοπούλου, διασκευή - σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα, σκηνικά - κοστούμια: Λίλη Κυριλή, βοηθός σκηνοθέτη: Αιμίλιος Αλεξανδρής. Παίζουν: Νικόλας Αναστασόπουλος, Μαλαματένια Γκότση, Γιάννης Παναγόπουλος.

Πληροφορίες

Εθνικό Θέατρο - Κτήριο Τσίλλερ, Αίθουσα Εκδηλώσεων: Αγ. Κωνσταντίνου 22 - 24, Αθήνα, τηλ.: 210 5288170 - 171. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: για σχολεία: Τρίτη έως και Παρασκευή, για το κοινό: Κυριακή: 13:30. Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος: 6 ευρώ. Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους: 210 5288178.

ELINA GIOUNANLI
Προπώληση εισιτηρίων: τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: ticketservices.gr και tickets.public.gr. Πληροφορίες για τα εργαστήρια: στο 210 5288179 και στο n-t.gr.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς