ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοπεποίθηση στην αξιολόγηση, εσωστρέφεια στο μεταναστευτικό

Τι διημείφθη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 18:16
UPD:19:10
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

«Η χώρα θα είναι εκτός μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 και αυτό πρέπει να γίνει φανερό στη ΝΔ που έχει καταρρεύσει πέντε φορές την κυβέρνηση ως τώρα» είπε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση που ακολούθησε το τέλος της πολύωρης συζήτησης.

«Το πολιτικό μας σχέδιο αποδίδει. Ακόμα και αυτοί που ήταν στο παρελθόν πιο επιφυλακτικοί οφείλουν να το αναγνωρίσουν» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε ότι η τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να κλείσει σύντομα αφού αυτή είναι η βούληση όλων των πλευρών, παρά το ότι – όπως παραδέχθηκε ο Γ.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας - υπάρχουν ακόμα εκκρεμή θέματα που θέλουν περαιτέρω συζήτηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χαιρετίστηκε από όλα τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας το γεγονός ότι από το πρώτο μέρος της αξιολόγησης φάνηκε  ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό πρόβλημα το 2018, ενώ – όπως σημείωναν «το προηγούμενο διάστημα στελέχη της Ν.Δ. μιλούσαν για νέα μέτρα και εκλογές».

Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, χωρίς εκπλήξεις» και  διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για λήψη νέων μέτρων το 2018 και εκλογές την ερχόμενη άνοιξη υποστηρίζοντας ότι τα σενάρια αυτά διαψεύδονται και από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.  

Σε ότι αφορά στο λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπήρξε συμφωνήθηκε να δοθεί στα χαμηλότερα κοινωνικά εισοδήματα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός άκουσε την εντονότατη κριτική των στελεχών των 53 +, στοχευμένη στους χειρισμούς του κ. Μουζάλα και στην ανάγκη για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Ο κ. Μουζάλας φέρεται να απάντησε ότι «είναι δύσκολο επειδή εμπλέκονται πολλά υπουργεία» και να υποστηρίζει ότι βασική μέριμνα όλων είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ευαίσθητων ομάδων και ασυνόδευτων τέκνων. «Στην Ελλάδα έχει πέσει μεγάλο βάρος μίας συμφωνίας που όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι δύσκολη» περιορίστηκε να αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή