Λεμονής: «Ματς-κλειδιά είναι τα δύο τελευταία»

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 18:01
UPD:18:03
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στην πολύ δύσκολη αποστολή που θα έχει αύριο ο Ολυμπιακός με την Μπαρτσελόνα, στο Καραϊσκάκη, στάθηκε ο Τάκης Λεμονής στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών τόνισε ότι υπάρχει πίεση για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο, άπαντες γνωρίζουν καλά ποια ομάδα θα έχουν απέναντί τους και πόσο δύσκολο θα είναι το έργο τους.

Αναφερόμενος αρχικά στην ήττα από τον Παναθηναϊκό σχολίασε: «Ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα για μας και θεωρώ ότι είναι καλό που ο επόμενος αντίπαλός μας θα είναι η Μπαρτσελόνα. Μετά από μία ήττα είναι σημαντικό να έχεις έναν αγώνα πολύ γρήγορα. Βέβαια είναι ιδιαίτερο, γιατί θα αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα».

Για τον αντικειμενικό στόχο της ομάδας στο συγκεκριμένο ματς ήταν ξεκάθαρος: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η προσέγγιση δεν αλλάζει πάρα πολύ. Η φιλοσοφία και πως θα αντιμετωπίσουμε μία τέτοια ομάδα δεν μπορεί να έχει δραστικές αλλαγές».

Το γεγονός ότι οι Σισέ και Ανσαριφάντ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τόνισε πως «το γνώριζα εξαρχής κι έτσι δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Είναι δύο παιδιά που έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα».

Όσον αφορά το πλάνο του στην ενδεκάδα είπε: «Είμαστε σε μία σειρά αγώνων και πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως προσπαθούμε αρκετά να μοιράσουμε τον χρόνο. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για να πάρει ο Ολυμπιακός τουλάχιστον έναν βαθμό απάντησε: «Υπάρχει λίγο παραπάνω πίεση, αλλά ο βαθμός δυσκολίας είναι ο ίδιος. Αυτή η ομάδα δεν καταλαβαίνει από έδρες. Ακόμα και την πρόκριση να είχε πάρει, θα ήταν πάλι δύσκολο. Στο μυαλό μας παίζει αυτό το σενάριο. Τα δύο τελευταία ματς ίσως να είναι τα κλειδιά. Σαν ονόματα η Γιούβε και η Μπάρτσα είναι σε ανώτερο επίπεδο, αλλά και η Σπόρτινγκ είναι πολύ καλή ομάδα».

                Φορτούνης: «Νέα αρχή»

Για νέα αρχή στο ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε λόγο ο Κώστας Φορτούνης. Ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού τόνισε με δηλώσεις του ότι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να κάνουν την αντεπίθεσή τους και να δείξουν το καλό τους πρόσωπο.

«Είχαμε μια ομιλία οι παίκτες στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ξέρουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο αρχής γενομένης από αύριο. Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά πρέπει να κάνουμε την αντεπίθεση».

Συνέχισε ο άσος του Ολυμπιακού: «Από τα πιο δύσκολα ματς. Η δουλειά που πρέπει να κάνουμε την ξέρουν οι προπονητές και θα μας την αναλύσουν σήμερα κι αύριο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που έχει η Μπαρτσελόνα.»

Για το γεγονός ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει απαιτήσεις από την ομάδαγια νίκες, ανεξαρτήτως το όνομα του αντιπάλου, σχολίασε: «Το να βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό και να παίζεις με αυτή την ομάδα στόχος είναι να κερδίσεις. Είτε παίζεις με την Μπαρτσελόνα, είτε με οποιαδήποτε αντίπαλο. Αύριο με τη δύναμη του κόσμου θα παίξουμε πάρα πολύ καλά και ελπίζω να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ξέρουμε, όμως, πόσο δύσκολο είναι αυτό».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις