Έρευνες σε τρία σπίτια μετά τη σύλληψη του 29χρονου για τα τρομοδέματα

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 14:05
UPD:15:16
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Έρευνες σε τρία σπίτια στην Αττική είναι σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη του 29χρονου με την κατηγορία ότι έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, μεταξύ άλλων και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό, στη συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν γιάφκα με οπλισμό. Την ώρα της σύλληψης ο 29χρονος είχε στην κατοχή του τρεις ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών, που περιείχαν: 

  • οκτώ πλαστές ταυτότητες,
  • δύο πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και δύο πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Εκτιμάται ότι μετέφερα όλα τα παραπάνω σε άλλο κρησφύγετο. Το διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής το είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα.

Ο συλληφθείς είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όχι όμως και για τα άλλα οκτώ που είχαν εντοπιστεί τότε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ούτε και γι' αυτό που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου τον Μάιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή