Πασκουάλ: Να παίζουμε σαν εργάτες, όχι σαν αρχιτέκτονες

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 00:45
UPD:00:54
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός κατάκτησε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και ο Τσάβι Πασκουάλ είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος για το νοκ άουτ της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Στην αρχή των δηλώσεών του, πάντως, έπλεξε το εγκώμιο του φίλαθλου κοινού, επισημαίνοντας ότι «χωρίς τους φιλάθλους μας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε την ανατροπή και να κερδίσουμε».

Για την κακή εικόνα στα παιχνίδια με Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, απάντησε ότι «είναι δύσκολο για εμάς να αντιμετωπίσουμε ομάδες τέτοιου επιπέδου. Ο μόνος τρόπος είναι να παίξουμε άμυνα υψηλού επιπέδου και στο δεύτερο ημίχρονο το καταφέραμε».

Και συνέχισε: «Μετά το ημίχρονο αλλάξαμε τη ροή του αγώνα με την άμυνά μας. Χωρίς αυτό το μεγάλο σουτ του Νίκου, όμως, όλα θα έχαναν την αξία τους. Τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νίκη για να πάμε στο παιχνίδι με την Μπασκόνια».

Όσο για την άμυνα της ομάδας του στην επανάληψη; «Έχω μιλήσει με τους παίκτες για την κακή μας άμυνα. Πέρσι παίζαμε σπουδαία άμυνα, φέτος είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Θεωρώ ότι κατά βάση είναι πνευματικό το θέμα».

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να παίξουμε σαν εργάτες, όχι σαν αρχιτέκτονες. Κάποιες φορές είμαστε μπερδεμένοι ως προς αυτό, γιατί χωρίς αυτό είμαστε ένα τίποτα. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να συνεχίσουμε, αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις