Euroleague: Με... ευλογία Παππά, ο Παναθηναϊκός 70-68 τη Φενέρμπαχτσε

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 23:29
UPD:23:50
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε πολύ μεγάλη νίκη (70-68) επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρμπαχτσε, στο ΟΑΚΑ, για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» έχαναν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης αλλά όχι με απαγορευτική διαφορά, έμειναν κοντά στο σκορ και με αντεπίθεση στο τέλος και leader τον Παππά, που με buzzer beater τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό σκορ, έφτασαν στην ανατροπή.

Παράλληλα, υποχρέωσαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης στη δεύτερη ήττα σε τέσσερις αγώνες, την ώρα που ο πρωταθλητής Ελλάδας σημείωσε τη δεύτερη νίκη του και βρίσκεται, επίσης, στο 2-2. 

Εκτός του νικητήριου τρίποντου, ο διεθνής Έλληνας γκαρντ πέτυχε τους τελευταίους 9 (από τους συνολικά 24) πόντους του στα τελευταία λεπτά και μάλιστα σερί, καθώς μόνο αυτός σκόραρε για τον Παναθηναϊκό σε εκείνο το διάστημα.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν προβλήματα στην επιθετική λειτουργία τους, αλλά η άμυνα που έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο θα έκανε και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ζηλέψει.

Οι γηπεδούχοι, που είχαν δεχθεί 44 πόντους στο ημίχρονο, περιόρισαν τη Φενέρ σε μόλις 24 στην επανάληψη και συγκεκριμένα σε 11 στο τρίτο και 13 στο τέταρτο δεκάλεπτο!

Ο Καλάθης είχε 12 πόντους και 6 ασίστ, ο Σίνγκλετον (6 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ανέβηκε στο β΄ ημίχρονο, ενώ τη σπίθα για την αντεπίθεση άναψε η αστείρευτη ενέργεια του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Η Φενέρ είχε τέσσερις «διψήφιους» παίκτες αλλά έχασε. Πρώτος σκόρερ της ήταν ο Βέσελι με 15 πόντους, Μέλι και Γουοναμέικερ από 14 και ο Ντατόμε 13.

Μοναδική παραφωνία, πάντως, αποτέλεσε το απρεπές ξέσπασμα του Παππά, για άλλη μια φορά τον τελευταίο καιρό προς τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά το νικητήριο καλάθι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις