Διασώθηκαν μετά από πέντε μήνες περιπλάνησης στη θάλασσα

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 15:18
UPD:15:21
euronews
A- A A+

Δύο γυναίκες από τη Χαβάη και τα σκυλιά τους διασώθηκαν την Τετάρτη περίπου 900 μίλια νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας, αφού πρώτα πέρασαν πέντε μήνες στη θάλασσα μέσα στο σκάφος τους, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, οι γυναίκες εντοπίστηκαν αρχικά από αλιευτικό σκάφος με σημαία Ταϊβάν, ενώ εν συνεχεία ζητήθηκε η συνδρομή του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Οι Τζένιφερ Άπελ και Τάσα Φουιάμπα είχαν ξεκινήσει με ιστιοφόρο από τη Χονολουλού για να φτάσουν στην Ταϊτή τον περασμένο Μάιο, ωστόσο μετά από σύντομο χρονικό διάστημα χάθηκαν τα ίχνη τους.

Όταν χάλασε η μηχανή του σκάφους τους, οι δύο γυναίκες πίστεψαν πως θα μπορούσαν να φτάσουν στον προορισμό τους με τη χρήση των πανιών του πλοίου, ωστόσο τελικώς οι άνεμοι τις παρέσυραν μίλια μακριά.

Έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους, οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να κάνουν κλήσεις κινδύνου οι οποίες ωστόσο ουδέποτε έγιναν αντιληπτές, καθώς φαίνεται πως ήταν πολύ μακριά, τόσο από την ξηρά, όσο και από άλλα σκάφη.

Τυχερές μέσα στην ατυχία τους, οι δύο γυναίκες είχαν στη διάθεσή τους μία συσκευή καθαρισμού νερού, αλλά και απόθεμα αποξηραμένων τροφίμων και ζυμαρικών για έναν ολόκληρο χρόνο.

Αν και τόσο εκείνες όσο και οι οικογένειές τους είχαν αρχίσει να χάνουν κάθε ελπίδα, εντοπίστηκαν -αρκετά ταλαιπωρημένες- από ένα αλιευτικό, με το αμερικανικό ναυτικό να σπεύδει σε βοήθεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή