Υπ. Παιδείας: Κανονικά η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 13:08
UPD:17:13
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Κανονικά θα γίνει η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως κάνει γνωστό, ο πρόεδρος του ΣΕΕΒΙ Αλέξανδρος Παπαζήσης, σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Αγγελόπουλο, «σήμερα 26 Οκτωβρίου, κατόπιν συνεδριάσεως του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, αποφασίστηκε η άρση της αναστολής διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων».

Συνεπώς, η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων προς τους φοιτητές θα γίνει κανονικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι ήταν περιττή η ανησυχία που προκλήθηκε, σημειώνει το υπουργείο σε σχετική του ανακοίνωση.

Καταλήγοντας τονίζει ότι είναι αυστηρά προσηλωμένο στη διαφύλαξη της δωρεάν παροχής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και πάντοτε ανοιχτό στις συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για τη προάσπιση αυτού του αγαθού.  

Η επιστολή του ΣΕΕΒΙ

Κατόπιν της έγγραφης διαβεβαίωσης του Υπουργείου Παιδείας στην οποία δίδεται χρονοδιάγραμμα πληρωμής των οφειλών προς τους εκδότες και διαφαίνεται πρόθεση επίλυσης των ουσιαστικών προβλημάτων τα οποία έχουν προκύψει, ο Σύνδεσμος Εκδοτών αποφάσισε όπως άρει την αναστολή διανομών των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ως δείγμα καλής θέλησης, παρότι ουσιαστικά, έλαβε δεσμεύσεις, υποσχέσεις  και όχι, ακόμα τουλάχιστον, χρήματα έναντι των οφειλών.

Πρόθεσή μας δεν ήταν ποτέ να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ακαδημαϊκή διαδικασία, αντιθέτως είμαστε συνεπείς, δεκαετίες τώρα, στις δεσμεύσεις μας και στην ποιότητα των συγγραμμάτων που προσφέρουμε στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ευνόητο είναι πως κάποιοι τίτλοι αυτή την στιγμή δεν είναι διαθέσιμοι. Πρόκειται για τίτλους καινούργιους, ή παλιούς εξαντλημένους, που οι εκδότες δεν έχουν την δυνατότητα να τυπώσουν ή ν’ ανατυπώσουν άμεσα. Το Υπουργείο δεσμεύτηκε πως η εξόφληση πλέον θα επιταχυνθεί. Στο βαθμό που αυτό θα υλοποιηθεί με ταχείς ρυθμούς, γίνεται εύκολα κατανοητό πως η εκτύπωση και ανατύπωση των παραπάνω τίτλων σταδιακά θα επιταχυνθεί και αυτή με την σειρά της.

Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε την κατανόηση όλων εάν κάποιοι τίτλοι είναι σε έλλειψη, τα χρέη απέναντι στους εκδότες δεν είναι για κάθε εταιρία τα ίδια και η ταχεία εξόφληση των οφειλών θα βοηθήσει στην εξάλειψη των ελλείψεων και γενικά των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν στην διαδικασία διανομής συγγραμμάτων.

Ευχόμαστε να έχουμε μια εξαιρετική ακαδημαϊκή χρονιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή