Συνάντηση Παπούλια με τον υπουργό Εσωτερικών

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 16:03
A- A A+

Τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο δέχθηκε σημερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, λέγοντας πως έχουν βγει το σύνολο των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα και όπου υπάρχουν ενστάσεις θα αποφασίσουν τα δικαστήρια.

«Συζητήσαμε για τις προοπτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την πολύ μεγάλη σημασία του θεσμού και, κυρίως, για το γεγονός ότι, ιδίως ενόψει του Δ’ ΚΠΣ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει ακόμη καλύτερη πορεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 80% και πλέον του Δ’ ΚΠΣ πάει στην Περιφέρεια και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε επίσης ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο μέρος, σ’ ό,τι αφορά την πορεία της ποιότητας της Δημοκρατίας μας, της κοινωνικής συνοχής και της άρσης των περιφερειακών ανισοτήτων, περνά μέσα από την καλή πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι εκλογές τελείωσαν, ο λαός αποφάσισε, χρέος της Πολιτείας από εδώ και πέρα είναι να στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο της και στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών».

Ο κ. Παπούλιας αναχωρεί αύριο για τη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν από 25 έως 28 Οκτωβρίου 2006, για τις επετείους της απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή