Σιούφας: «Είμαι εξαιρετικά θωρακισμένος να δέχομαι "μαχαιρώματα"»

Ενημέρωση του Πρωθυπουργού για ενεργειακά θέματα
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 16:44
UPD:16:47
A- A A+

Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Κληθείς να σχολιάσει «μαχαιρώματα» που δέχεται από συναδέλφους του για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Καρδίτσα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/24/1258176.htm , ο κ. Σιούφας παρατήρησε πως είναι εξαιρετικά θωρακισμένος, ώστε να δέχεται και αυτού του είδους τα «μαχαιρώματα». Ερωτηθείς τι έφταιξε για το ανεπιτυχές αποτέλεσμα στην Καρδίτσα, ο υπουργός δεν θέλησε να δώσει συνέχεια λέγοντας πως «οι εκλογές τελείωσαν την Κυριακή».

Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι συζήτησαν όλα όσα σχετίζονται με το ¶τυπο Συμβούλιο Κορυφής, που έγινε στο Λάχτι της Φινλανδίας, για τα ενεργειακά ζητήματα, που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συνεργασία της με την Ρωσική Ομοσπονδία.

«Το συμπέρασμα και οι οδηγίες που έλαβα από τον Πρωθυπουργό -είπε- είναι ότι η χώρα και το υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζει την ίδια στρατηγική στα θέματα ενέργειας. Και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και, κυρίως, το χτίσιμο μιας κοινής ενεργειακής στρατηγικής από όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, αλλά βεβαίως και τα ζητήματα που σχετίζονται με τη συνεργασία μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία σε ό,τι αφορά και τον Αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, αλλά και την διεύρυνση των συνεργασιών στο φυσικό αέριο, αλλά και σε άλλους τομείς».

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή και για τις εργασίες του Φόρουμ για τον Ηλεκτρισμό που άρχισαν σήμερα στην Αθήνα - ένα από τα όργανα της Ενεργειακής Κοινότητας της Νοτιοανατολική Ευρώπης που -όπως σημείωσε ο κ. Σιούφας- εξασφάλισε η χώρα μας, μετά την υπογραφή της Συνθήκης στις 25 Οκτωβρίου 2005.

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα τη διεξαγωγή της Συνόδου του Φόρουμ, καθώς όπως είπε, «της δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες σε ολόκληρη την περιοχή και να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στα ενεργειακά και στα αναπτυξιακά ζητήματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή