Ευρωκοινοβούλιο: Το βραβείο Ζαχάροφ στους αντικαθεστωτικούς της Βενεζουέλας

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 12:49
UPD:13:22
EPA/PATRICK SEEGER
A- A A+

Στον συνασπισμό της δημοκρατικής αντιπολίτευσης Κεντροαριστεράς - Κέντρου - Κεντροδεξιάς και στους πολιτικούς κρατούμενους στη Βενεζουέλα απονέμεται το βραβείο Ζαχάροφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το 2017.

Η Ευρωβουλή τόνισε την Πέμπτη ότι θέλει με αυτό τον τρόπο να επιβραβεύσει το θάρρος των σπουδαστών και των πολιτικών που παλεύουν για ελευθερία ενάντια σε μία αυταρχική κυβέρνηση, όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο Βέλγος Γκι Φέρχοφστατ, επικεφαλής της κεντρώας - φιλελεύθερης Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στην Ευρώπη (ALDE), δήλωσε ότι «το βραβείο υποστηρίζει τη μάχη των δημοκρατικών δυνάμεων για μια δημοκρατική Βενεζουέλα», καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει τις δυνάμεις που παλεύουν γι' αυτό.

Οι βασικές πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στο καθεστώς στη Βενεζουέλα, σοσιαλδημοκρατικές, φιλελεύθερες και κεντροδεξιές, συμμετέχουν στην κοινή πολιτική «ομπρέλα» Στρογγυλή Τράπεζα της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD).

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή