«Πρέπει να υπάρξουν κάποιας μορφής ποινές προς την Τουρκία»

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 20:20
A- A A+

«Υπάρχει ένα όριο, το τέλος του 2006, στο οποίο η Τουρκία πρέπει να έχει προχωρήσει στην εκπλήρωση της δεσμεύσεώς της: να ανοίξει τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια στα κυπριακά σκάφη και αεροσκάφη. Εάν δεν έχουμε αυτή την ανταπόκριση από την Τουρκία, της οποίας η μέχρι τώρα ρητορεία δείχνει ότι δεν την έχουμε, θα κληθούμε όλοι οι Ευρωπαίοι να εφαρμόσουμε συμφωνημένα κείμενα και τα συμφωνημένα κείμενα δείχνουν ότι θα πρέπει να υπάρξουν κάποιας μορφής ποινές προς την Τουρκία», επισήμανε σήμερα σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα» του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπενθύμισε ότι «στρατηγική επιλογή της Ελλάδος είναι να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας». Αλλά, πρόσθεσε «δεν μπορεί να προχωράει αυτή η πορεία σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όταν τα υποψήφια κράτη-μέλη δεν εκπληρώνουν και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει».

Για τη στρατιωτική κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους από μια υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα, τόνισε ότι «πρόκειται περί μίας παράδοξης κατάστασης, ενός παραλογισμού πολιτικού και θεσμικού, τον οποίο πρέπει να λύσει η Ε.Ε. το συντομότερο δυνατόν. Η Ελλάδα, με την πολιτική της, χωρίς να δίνει πουθενά λευκές επιταγές, υπενθυμίζει το παράλογο και το παράδοξο της κατάστασης».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή