Α1 μπάσκετ: «Έσπασε το ρόδι» ο ΠΑΟΚ

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 19:22
UPD:20:44
INTIME SPORTS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Την πρώτη του νίκη σε επίσημο ματς από την έναρξη της περιόδου πέτυχε ο ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ ... τα χρειάστηκε, αλλά τελικά επιβλήθηκε του Ρεθύμνου.

Το «κυρίως μενού» της 3ης αγωνιστικής της Α1 δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη. Μετά το πολύ κακό του ξεκίνημα (5 ήττες εντός κι εκτός των συνόρων), ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη του νίκη, επικρατώντας στην Πυλαία με 94-83 της Κύμης, η οποία μετά από 3 αγώνες μετρά ισάριθμες ήττες. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Λάκι Τζόουνς με 17 πόντους.

Στο -5 βρέθηκε με το τέλος της 3ης περιόδου η ΑΕΚ από το Ρέθυμνο (56-61), αλλά στο καθοριστικό 4ο δεκάλεπτο η Ένωση «πάτησε γκάζι» και πήρε την 2η νίκη της στο πρωτάθλημα με 81-74. Ο Μάνι Χάρις έμεινε και πάλι εκτός αγώνα, ωστόσο, ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 23 πόντους.

Τρία στα τρία για τον Προμηθέα Πατρών στην Α1. Οι Αχαιοί με κορυφαίους τους Τουντζιαράκη (18π.) και Γκίκας (17π., 8ρ.) επικράτησαν με 87-80 ττου Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο των «κυανέρυθρων» ο Βαγγέλης Ζιάγκος είδε την ομάδα του να χάνει σε τρίτο σερί ματς.

Την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Κολοσσός Ρόδου στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο με 76-79. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μάρκους Πόσλεϊ, ο οποίος πέτυχε τους 5 τελευταίους πόντους της πελοποννησιακής ομάδας, με το «τρίποντοπ» στα 2 δευτερόλεπτπα πριν το φινάλε να χαρίζει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Νίκη-θρίλερ πήρε ο Άρης στο Λαύριο με 71-70, χάρις στο buzzer beater του Παναγιώτη Βασιλόπουλου (τρίποντο) ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις