Έντονη αντίδραση Τουρκίας κατά ΗΠΑ για αφίσα Οτζαλάν στη Ράκα της Συρίας

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 17:05
UPD:17:25
REUTERS/COSTAS BALTAS

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

A- A A+

Την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προκάλεσε ανάρτηση αφίσας του ηγέτη του παράνομου στο τουρκικό έδαφος Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτζαλάν σε πλατεία της Ράκα στη βόρεια Συρία, η οποία προ ημερών απελευθερώθηκε από τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Ο κ. Γιλντιρίμ καταφέρθηκε κατά των ΗΠΑ, για τη συνεργασία τους στη βόρεια Συρία με δυνάμεις του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), οργάνωσης με αδελφικές σχέσεις με το PKK. Το PYD αποτελεί βασικό βραχίονα πίσω από τις ένοπλες Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που αποτελούν τον πυρήνα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

«Τονίζουμε συνέχεια στις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχοι μας, ποιο είναι το θλιβερό αποτέλεσμα της συνεργασίας με μια τρομοκρατική οργάνωση για την εξάλειψη μιας άλλης. Τι άλλο περιμένουν να δουν για να καταλάβουν ότι οι YPG και PYD είναι τρομοκρατικές οργανώσεις;», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

«Οι ΗΠΑ με την συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν συνεργάζονται μόνο με την τρομοκρατία, αλλά βάζουν σε κίνδυνο το μέλλον της Τουρκίας και της Συρίας», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή