Απόσυρση του ν/σ σχετικά με τις συντάξεις βουλευτών ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 16:07
A- A A+

Την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στις διατάξεις νομοσχεδίου σχετικά με τις συντάξεις των βουλευτών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/25/1258570.htm , εξέφρασε η υπεύθυνη κοινωνικών υποθέσεων του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μαρία Δαμανάκη, ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρσή τους.

«Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει Νομοσχέδιο των Υπουργείου Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης που προωθεί κάποιες περιπτωσιολογικές, ευνοϊκότερες, ρυθμίσεις για βουλευτικές συντάξεις. Το θέμα θα συζητηθεί ευρέως στους αρμόδιους κοινοβουλευτικούς τομείς εργασίας, αλλά, πάντως, το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί, σ΄αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και του ασφαλιστικού συστήματος, να προωθούνται τέτοια θέματα», τόνισε η κ. Δαμανάκη και πρόσθεσε ότι αυτό «το λέμε με κατηγορηματικό τρόπο και νομίζουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να το αποσύρει».

Αντίδραση ΣΥΝ

Την πλήρη αντίθεση του Συνασπισμού στις εν λόγω ρυθμίσεις, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης, ο οποίος παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν τη μία μέρα ο Πρωθυπουργός να επικαλείται την "αντοχή της οικονομίας" για να απορρίψει εύλογα αιτήματα των δασκάλων και την επομένη να έρχονται προς ψήφιση ρυθμίσεις που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών».

«Στο σχέδιο νόμου "Τροποποίηση και συμπλήρωση συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου" περιέχεται πλήθος διατάξεων αποσπασματικών, ακόμη και φωτογραφικών, ορισμένες από τις οποίες αναφέρονται στη συνταξιοδότηση βουλευτών που δεν έχουν ολοκληρώσει την αναγκαία από το νόμο θητεία», επισήμανε ο κ. Δραγασάκης, ζητώντας την απόσυρση των σχετικων ρυθμίσων.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή