Ράις: Είχε δίκιο ο Μπους για τον «άξονα του κακού»

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 16:43
A- A A+

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράν και την Βόρεια Κορέα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του προέδρου Μπους, το 2002, ότι τα κράτη αυτά αποτελούν τμήμα του «άξονα του κακού».

Σύμφωνα με την κ. Ράις, αν και η πολιτική του Προέδρου Μπους στο θέμα της Βόρειας Κορέας είχε δεχτεί κριτική, αποδεικνύεται πλέον σωστή, μετά και από την απόφαση της Κίνας να υπερψηφίσει τις κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ. Οσον αφορά στο Ιράν, η κ. Ράις προέβλεψε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εγκρίνει τις κυρώσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική πολιτική στο Ιράκ επαναπροσδιορίζεται. «Αλλάζουμε συνεχώς. Ο εχθρός αλλάζει, και εμείς αλλάζουμε. Ο εχθρός προσαρμόζεται στις στρατηγικές και τις τακτικές μας, και εμείς προσαρμοζόμαστε στις δικές τους. Αλλάζουμε συνεχώς για να νικήσουμε τον εχθρό», δήλωσε ο πρόεδρος Μπους, μετά από επίσκεψή του σε εργοστάσιο της Φλόριντα που παράγει ανιχνευτικούς μηχανισμούς.

Χθες ο αμερικανός πρέσβης στο Ιράκ, Ζαλμάι Χαλιζάντ δήλωσε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν έχει αλλάξει ο στόχος της δημιουργίας ενός πολυεθνικού και πολυθρησκευτικού Ιράκ. Ο στρατηγός Τζωρτζ Κάσι δήλωσε ότι οι ιρακινές δυνάμεις θα πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβουν πλήρως τον έλεγχο της ασφάλειας στους επόμενους 12 με 18 μήνες, με ελάχιστη βοήθεια από τις ΗΠΑ.

BBC, ASSOCIATED PRESS, NEW YORK TIMES

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή