Μπους: Οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράκ δεν έχουν αλλάξει

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 18:19
UPD:18:59
A- A A+

«Οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράκ δεν έχουν αλλάξει. Οι Αμερικανοί ξέρουν να δείχνουν ευελιξία στις μεθόδους τους για να τους επιτύχουν. Το να νικηθούν οι τρομοκράτες στο Ιράκ είναι ουσιαστικό για να αποτύχει ο εξτρεμισμός στην Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ θα επιτύχουν στην αποστολή τους», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς σε συνέντευξη που έδωσε στον Λευκό Οίκο σε μια προσπάθεια αναστροφής του κλίματος, μετά την έξαρση της βίας στο Ιράκ και τον σημαντικό αριθμό των αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν.

Ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πλήρως τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μαλίκι, κάλεσε την ιρακινή ηγεσία να λάβει τολμηρά μέτρα γιατί η αμερικανική υπομονή έχει και όρια.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να παραμείνουν στο Ιράκ αλλά έσπευσε να δηλώσει ότι θα υπάρξει μια τροποποίηση της τακτικής τους. Ανέφερε ότι έφερνε αύριο κιόλας πίσω στις ΗΠΑ τα αμερικανικά στρατεύματα, «εάν δεν σκεφτόταν ότι η αμερικανική αποστολή στο Ιράκ είναι κρίσιμης σημασίας και για την ασφάλεια της Αμερικής».

«Κερδίζουμε και θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε», τόνισε, λίγες ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή