Ο Μπαρόζο δεν αποκλείει μία «τραυματική διακοπή» στις διαπραγματεύσεις με Τουρκία

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 11:37
A- A A+

Την ανησυχία του για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε ντελα Σέρα.

«Λυπάμαι που θα το πω, αλλά τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά», είπε ο κ.Μπαρόζο, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. «Οι μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία προχωρούν πολύ αργά και δεν βλέπω την πρόοδο για την οποία ευελπιστούσα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο οποίος δεν απέκλεισε μια «τραυματική διακοπή στις διαπραγματεύσεις».

«Ελπίζω η φιλανδική προεδρία να καταφέρει να την αποφύγει», είπε ο πορτογάλος πολιτικός, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και τα θέματα της ισλαμικής μαντίλας παίρνοντας το μέρος όσων αντιτίθενται στη δυνατότητα ελεύθερης χρήσης της από τις μουσουλμάνες σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Μία δασκάλα που φορά μαντίλα στην αίθουσα της διδασκαλίας, δεν κάνει κάτι λογικό για τη δική μας κοινωνία», είπε ο κ.Μπαρόζο διευκρινίζοντας όμως παράλληλα ότι είναι αντίθετος στον καθορισμό με νόμο του τι πρέπει να φορά κανείς και τι δεν πρέπει.

«Είναι ζητήματα κοινής λογικής. Εάν κάποια θέλει να επικοινωνήσει, δεν μπορεί να εμφανίζεται με μία μαντίλα που καλύπτει όλο της το πρόσωπο εκτός από ένα μικρό άνοιγμα για τα μάτια, είναι σαφές ότι είναι εμπόδιο στην επικοινωνία», σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή