Λιλλήκας: Τέλος στην πολιτική «του αρεστού παιδιού»

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 11:41
A- A A+

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την πολιτική «του αρεστού παιδιού» στο θέμα του ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων για την Κυπριακή Δημοκρατία, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του κατά την επιστροφή του από το Παρίσι, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι είναι πιο επωφελές για την Κύπρο να υπερασπίζεται σωστές θέσεις και να αγωνίζεται να πείσει ξέροντας τις δυσκολίες και τα συμφέροντα που διακυβεύονται, παρά να εγκαταλείπει από μόνη της την προσπάθεια απλώς και μόνο για να είναι αρεστή.

Όπως είπε, πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης είναι να προβάλει και να υπερασπισθεί τα συμφέροντα των κατοίκων της Αμμοχώστου και των υπολοίπων εκτοπισθέντων, ανεξαρτήτως του αριθμών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποστηρίζουν την Κύπρο.

Στο Παρίσι, ο κύπριος ΥΠΕΞ συναντήθηκε με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κατρίν Κολονά, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της Γαλλίας είναι να στηρίξει τη φινλανδική πρωτοβουλία, ανεξαρτήτως της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις της με την Τουρκία, λόγω του αρμενικού ζητήματος.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή