Σι Τζινπίνγκ: Θα πετύχουμε σαρωτική νίκη στη μάχη κατά της διαφθοράς

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 07:50
UPD:09:49
REUTERS/ALY SONG

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιεί ομιλία κατά την έναρξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο.

A- A A+

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα επιτύχει μία «σαρωτική νίκη» στη μάχη κατά της διαφθοράς, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στην εναρκτήρια ομιλία του στο 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την διαφθορά ως «την μεγαλύτερη απειλή» με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι η μάχη κατά της διαφθοράς δεν σταματάει ποτέ.

EURONEWS

«Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί ως βράχοι στην αποφασιστικότητά μας να οικοδομήσουμε μία ουσιαστική δυναμική νίκης» κατά της διαφθοράς, επισήμανε ο Κινέζος πρόεδρος.

Ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ακόμη ότι η Κίνα δεν θα κλείσει την πόρτα της στον κόσμο. Όπως παρατήρησε, «μια ανοιχτή προσέγγιση φέρνει πρόοδο, ενώ η αυτό-απομόνωση αφήνει κάποιον πίσω».

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη επέκτασης των μεταρρυθμίσεων στις κρατικές επιχειρήσεις της Κίνας, προκειμένου αυτές να γίνουν «δυνατότερες, καλύτερες και μεγαλύτερες»

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα συγκροτήσει κεντρική ομάδα ηγεσίας για την έννομη άσκηση της διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή