Champions League: «Καταιγίδα» η Λίβερπουλ, «όρθιος» με Ντόρτμουντ ο ΑΠΟΕΛ

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 23:57
UPD:18/10/2017 00:00
Action Images via Reuters/PAUL CHILDS

Εκτός από την κυριαρχική επικράτηση των «κόκκινων», στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς ξεχώρισε η συντριβή της Σεβίλης στη Ρωσία από την Σπαρτάκ Μόσχας (1-5), το «διπλό» της Μπεσίκτας στο Μονακό (2-1), αλλά και η ισοπαλία που υποχρέωσε την Ντόρτμουντ ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας (1-1).

A- A A+

Εμφατική νίκη στη Σλοβενία πέτυχε η Λίβερπουλ επί της Μάριμπορ (7-0) στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Εκτός από την κυριαρχική επικράτηση των «κόκκινων», στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς ξεχώρισε η συντριβή της Σεβίλης στη Ρωσία από την Σπαρτάκ Μόσχας (1-5), το «διπλό» της Μπεσίκτας στο Μονακό (2-1), αλλά και η ισοπαλία που υποχρέωσε την Ντόρτμουντ ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας (1-1).

Επτά ματς χωρίς νίκη είχε συμπληρώσει η Λίβερπουλ στην φάση των ομίλων, ωστόσο... ξεμπούκωσε για τα καλά στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, όπου διέλυσε με 7-0 την Μάριμπορ. Σε μία έδρα που οι γηπεδούχοι είχαν χάσει μόλις μία φορά στα 11τελευταία ματς που είχαν δώσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης η ομάδα του Κλοπ έκανε... πάρτι από το πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκε με 5-0!

Απίστευτη νίκη, την πρώτη στους ομίλους, πέτυχε η Σπαρτάκ Μόσχας με 5-1 επί της Σεβίλης, η οποία ήταν κυριολεκτικά «απούσα» από τον αγωνιστικό χώρο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ολλανδός επιθετικός μέσος, Κουίνσι Πρόμες, ο οποίος εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε είχε και μία ασίστ στο τέρμα του Λουίς Αντριάνο.

Μία.. ανάσα από την πρόκρισή της στους «16» βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι μετά το 2-1 επί της Νάπολι στο «Ετιχαντ». Οι «πολίτες» με την τρίτη σερί νίκη τους σε ισάριθμα ματς μόνο εάν «αυτοκτονήσουν» δεν θα συνεχίσουν στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τους «παρτενοπέι», που μπορεί να θυμίσουν «τρένο χωρίς φρένα» στην Serie A, ωστόσο, στο Champions League γνώρισαν την 2η ήττα τους σε 3 ματς (πρώτη από την Σαχτάρ).

Η ομάδα του Σάρι έχασε τεράστια ευκαιρία στο 38΄ για να... ξαναμπεί στο ματς, με τον Μέρτενς να μη μπορεί να νικήσει τον Έντερσον από το σημείο του πέναλτι.

Στο άλλο μεγάλο ματς της βραδιάς, Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ έμειναν στο 1-1, με τις δύο ομάδες να χάνουν πολλές ευκαιρίες, αλλά τελικά καμία δεν έφυγε νικήτρια (1-1). Αμφότερες είχαν την πρώτη τους απώλεια μετά από δύο σερί νίκες στο ξεκίνημα.

Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με τον Ποτέ επί της Ντόρτμουντ, αλλά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος χάρισε το βαθμό στους πρωτοπόρους της Bundesliga, που ακόμη δεν έχουν νίκη στο Champions League.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League:

  5ος ΟΜΙΛΟΣ
  Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Σεβίλη (Ισπανία)                 5-1
  (18΄,90΄ Πρόμες, 58΄ Μελγκαρέχο, 67΄ Γκλουσάκοφ, 74΄ Λουίς Αντριάνο - 31΄ Κιάερ
  Μάριμπορ (Σλοβενία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)                  0-7
  (4΄,54΄ Φιρμίνο, 13΄ Κουτίνιο, 20΄,40΄ Σαλάχ, 86΄ Τσαμπερλέιν, 90΄ Άρνολντ)

  6ος ΟΜΙΛΟΣ
  Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Νάπολι (Ιταλία)                2-1
  (9΄ Στέρλινγκ, 13΄ Γκάμπριελ Ζεσούς - 73΄πεν. Ντιαβαρά)
  Φέγενορντ (Ολλανδία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)         1-2
  (7΄ Μπερχάους - 24΄,54΄ Μπερνάρ)

  7ος ΟΜΙΛΟΣ
  Μονακό (Γαλλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)                     1-2
  (30΄ Φαλκάο - 34΄,55΄ Τοσούν)
  Λειψία (Γερμανία)-Πόρτο (Πορτογαλία)                    3-2
  (8΄ Ορμπάν, 38΄ Φόρσμπεργκ, 41΄ Ογκουστέν - 18΄ Αμπουμπακάρ, 44΄ Μαρκάνο)

  8ος ΟΜΙΛΟΣ
  ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)                    1-1
  (62΄ Ποτέ - 67΄ Παπασταθόπουλος)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Τότεναμ (Αγγλία)                1-1
  (43΄πεν. Ρονάλντο - 28΄αυτ. Βαράν)

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις