«Όχι» του δικαστηρίου στην αποφυλάκιση της Ηριάννας

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 18:24
UPD:19:23
INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ
A- A A+

Απορρίφθηκαν, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, οι αιτήσεις αποφυλάκισης της 29χρονης Ηριάννας και του 32χρονου Περικλη, που εκτίουν ποινες κάθειρξης για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο άκουσμα της απόφασης αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί, εκσφενδόνισαν μπουκάλια με νερό, ακόμα και καρέκλες στους δικαστές, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Μετα την απόφαση, ο συνήγορις της Ηριάννας Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε: Το τραύμα στο κράτος δικαίου σήμερα δεν επουλώθηκε. Η Ηριάννα παραμένει στη φυλακή. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με το ίδιο σθένος και την ίδια πεποίθηση στο τέλος η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει και η Ηριάννα θα αποδοθεί ελεύθερη στην κοινωνία. Η αποφαση η σημερινή κλείνει οριστικά την πόρτα στην Ηριάννα για να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, για να επιστρέψει στην αληθινή ζωή. Ο χρόνος κατά τον οποίο η Ηριάννα θα παραμείνει στη φυλακή δημιουργεί απόλυτο αποκλεισμό από κάθε πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή προοπτική. Γι αυτή τη νέα κοπέλα. Γι' αυτή τη νέα επιστήμονα».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή