Ευτυχής η Ουγγαρία για τη νίκη Κουρτς στην Αυστρία

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 12:20
UPD:12:41
EPA/MICHAEL REYNOLDS

«Χαιρόμαστε που ένα αδελφό κόμμα κέρδισε τις εκλογές και είμαστε χαρούμενοι που νίκησε ο υποψήφιός του, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις εκπροσώπησε παρόμοιες θέσεις με την ουγγρική κυβέρνηση αναφορικά με την μετανάστευση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο προσερχόμενος για συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο συνεχάρη τον Αυστριακό απερχόμενο ομόλογό του, Σεμπάστιαν Κουρτς, για την εκλογική νίκη του κόμματός του στις  βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία και χαιρέτισε τις θέσεις του στο μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντάς τες συναφείς με εκείνες της Βουδαπέστης και αποκαλώντας τον ίδιο προσωπικό του φίλο.

Την Κυριακή, η Αυστρία έκανε στροφή προς τα δεξιά, δίνοντας στο ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας «εντολή» (μέσω του μεγάλου ποσοστού του) να συμμετάσχει στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον νεαρό συντηρητικό νικητή των εκλογών.

EURONEWS

«Χαιρόμαστε που ένα αδελφό κόμμα κέρδισε τις εκλογές και είμαστε χαρούμενοι που νίκησε ο υποψήφιός του, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις εκπροσώπησε παρόμοιες θέσεις με την ουγγρική κυβέρνηση αναφορικά με την μετανάστευση», είπε ο κ. Σιγιάρτο προσερχόμενος για συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Ο Σιγιάρτο είπε ότι αναμένει οι χώρες της ανατολικής Ε.Ε. με αντι-μεταναστευτικές θέσεις - Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία - να συνεργαστούν πλέον στενότερα με την Αυστρία.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εξελέγη το 2017 επικεφαλής του κεντροδεξιού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), λαμβάνοντας λευκή επιταγή για την πολιτική ατζέντα του κόμματος, αλλά και για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του. Μάλιστα, το κόμμα κατήλθε στις εκλογές υπό τον τίτλο «Λίστα Σεμπάστιαν Κουρτς - Το Νέο Λαϊκό Κόμμα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή