BMW: Στο πεδίον του... Άρεως

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 09:12
A- A A+

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Εδραιωμένο μοντέλο στη μεσαία κατηγορία, η BMW X3 εισήγαγε τον όρο «Sports Activity Vehicle» όταν εμφανίστηκε στην αυτοκινητιστική σκηνή το 2003. Λειτουργώντας πάνω στην ιδανική συνταγή του «πλήρους αυτοκινήτου», κάλυπτε ανέκαθεν πραγματικές ανάγκες, από ένα επίπεδο αγοραστών και πάνω φυσικά, καθώς, ναι μεν δεν το άγγιζαν τα χαμηλά εισοδήματα, ούτε όμως το βάραινε η υπερέκθεση της πολυτελούς κατηγορίας των μεγάλων SUV. Έτσι, έγραψε με επιτυχία τη δική του ισορροπημένη πορεία στις αγορές, με τις γνωστές παραλλαγές του (δύο γενιές) τα τελευταία 14 χρόνια.

Μία εκτενής καμπάνια με τίτλο «On a Mission» θα συνοδεύει το λανσάρισμα του επιτυχημένου μοντέλου. Από τα αξιοσημείωτα της καμπάνιας, όπως μας πληροφορεί η βαυαρική φίρμα, θα είναι ένα συναρπαστικό, τηλεοπτικό σποτ με αθλητές extreme sports και ένα εικονικό test drive 360° στον Άρη, ως συνέχεια της καμπάνιας σε ψηφιακά κανάλια.

Η τρίτη γενιά χαρακτηρίζεται από σύγχρονη σχεδίαση, υπογραμμίζοντας το δυναμικό ταπεραμέντο και τον γνώριμο χαρακτήρα X. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις εκδόσεις -xLine, Luxury Line και M Sport- καθώς και από την γκάμα προϊόντων BMW Individual για να προσαρμόσουν το εσωτερικό και το εξωτερικό της νέας BMW X3 με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στο προσωπικό τους γούστο.

Η κορυφαία BMW X3 M40i θα είναι το πρώτο μοντέλο M Performance αυτής της σειράς. Προσεκτική αναβάθμιση πλαισίου, με μειωμένες μη αναρτώμενες μάζες και προηγμένη κινηματική άξονα, προάγει τη σπορ συμπεριφορά σε ένα νέο επίπεδο, κάτι που ήταν ζητούμενο πλέον. Από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου (ή αμέσως μετά), η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει τρεις βενζινοκινητήρες και δύο κινητήρες ντίζελ με εκδόσεις ισχύος 184 - 360 ίππων. Όλα τα μοντέλα διατίθενται με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic.

Στα highlights το προηγμένο λειτουργικό σύστημα, με προαιρετική αναγνώριση χειρονομιών και Intelligent Voice Assistant. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ελέγχουν λειτουργίες όπως το προαιρετικό, βοηθητικό καλοριφέρ, με το προαιρετικό BMW Display Key. Ακόμη, υπάρχουν επιλογές όπως η τελευταία γενιά του Active Cruise Control και το πακέτο ασφαλείας Driving Assistant Plus, συμπεριλαμβανομένων Steering & lane control assistant, Lane Change Assistant (από Δεκέμβριο 2017) και Lane keeping assistant με προστασία από πλευρική σύγκρουση, που αυξάνουν τις δυνατότητες για (ημι)αυτοματοποιημένη οδήγηση.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή