Μισέλ: Δοκιμασία για την Ε.Ε. η κρίση στην Καταλονία

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 14:38
UPD:16/10/2017 09:17
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά ζητήματα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου τάσσεται υπέρ μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι υπέρ της ενότητας όλων των κρατών - μελών αλλά όχι με τίμημα την ακινησία. 

A- A A+

Η καταλανική κρίση συνιστά δοκιμασία για την Ευρώπη, επισημαίνει ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξή του προς βελγικές εφημερίδες.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός δηλώνει πεπεισμένος ότι το ισπανικό αδιέξοδο πρέπει να επιλυθεί μέσω του διαλόγου σημειώνοντας πως πρόκειται για μία κρίση θεσμική και πολιτική σε μία χώρα - μέλος της Ε.Ε. όπου διακυβεύονται θεμελιώδη ζητήματα όπως το δικαίωμα της ψήφου, η έκφραση των απόψεων και η χρήση βίας.

EURONEWS

Αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά ζητήματα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου τάσσεται υπέρ μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι υπέρ της ενότητας όλων των κρατών - μελών αλλά όχι με τίμημα την ακινησία. Ως προς τα οικονομικά ζητήματα, ο Σαρλ Μισέλ προτείνει τη δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος εντός του οποίου οι χώρες - μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να προωθήσουν σειρά διαρθρωτικών αλλαγών.

Στη συνέχεια και εφόσον ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, οι χώρες αυτές θα μπορούν να συμμετέχουν σε τομείς όπως η τραπεζική ένωση και η κοινή διαχείριση των δημόσιων χρεών με στόχο την απελευθέρωση πόρων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, προτείνει ο κ. Μισέλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή