Δ. Τζανακόπουλος: Εντός χρονοδιαγράμματος για την αδειοδότηση του Ελληνικού

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 12:57
UPD:13:10
A- A A+

Η κυβέρνηση βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος όσον αφορά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εγκρίσεων για την επένδυση στο Ελληνικό, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Όπως είπε, σε λίγες ημέρες θα εκδοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις εκ μέρους του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει το έργο μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών θα επεξεργαστούν στη συνέχεια το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την επένδυση και θα ακολουθήσουν οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του, πρόσθεσε, δηλώνοντας βέβαιος πως εντός του χρονοδιαγράμματος θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειες από τη μεριά του Ελληνικού Δημοσίου.

«Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει το σύνολο των ενεργειών το δυνατόν συντομότερο» διαβεβαίωσε, σημειώνοντας πάντως ότι δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα ξεκινήσει το έργο.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα υπό όρους, το σχέδιο ανάπλασης της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού που υπέβαλε το καλοκαίρι η Lamda Development, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή