Η Αργεντινή στο Μουντιάλ, ο Μέσι φαβορί για τη «Χρυσή Μπάλα»

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 00:57
UPD:01:06
REUTERS/EDGARD GARRIDO
A- A A+

Το βραβείο Best FIFA Football μπορεί να έχει ακλόνητο φαβορί τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως η μάχη για τη «Χρυσή Μπάλα» 2017 έγινε αίφνης ανοιχτή σε προγνωστικά, με τον Λιονέλ Μέσι να ανεβάζει θεαματικά τις πιθανότητές του.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε με την ανακοίνωση από το France Football των 30 υποψηφίων για το έπαθλο και πολλά ΜΜΕ θυμούνται τι έγινε το 2013, όταν ο Ρονάλντο οδήγησε την Πορτογαλία σε θρίαμβο εναντίον της Σουηδίας επιτρέποντας στους Λουζιτανούς να προκριθούν στους τελικούς του Μουντιάλ της Βραζιλίας (2014) και κατάκτησε το ποδοσφαιρικό Όσκαρ.

Η εκπληκτική απόδοση του Μέσι στο Κίτο εναντίον του Ισημερινού επέτρεψε στην Αργεντινή, που κινδύνευε με αποκλεισμό, να φτάσει στη νίκη-πρόκριση (3-1) στα τελικά της Ρωσίας και είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει στον «ψύλλο» μια γενναία δόση ψήφων.

Ο Μέσι μπορεί να φιλοδοξεί ακόμη ότι θα κατακτήσει την έκτη «Χρυσή Μπάλα» του, με τον CR7 να αντιπαραθέτει τις επιτυχίες του σε Champions League και Liga.

Το χατ-τρικ που σημείωσε στον Ισημερινό επέτρεψε επίσης στον αστέρα της Μπαρτσελόνα να φτάσει τα 61 γκολ στις 122 εμφανίσεις του με την «αλμπισελέστε», ξεπερνώντας τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις