Επίσκεψη Γκιουλ στην Ιταλία στις 7 και 8 Νοεμβρίου

Κοινή συνέντευξη Τύπου με Ντ' Αλέμα την ημέρα της δημοσίευσης της έκθεσης της Κομισιόν για την Τουρκία
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2006 15:58
A- A A+

Επίσκεψη εργασίας στην Ιταλία θα πραγματοποιήσει στις 7 και 8 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Όπως ανακοινώθηκε από ιταλική διπλωματική πηγή στην Αγκυρα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα έχει συνομιλίες σχετικά με την υποψηφιότητα της χώρας του για ένταξη στην Ε.Ε. και για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει μαζί με τον ιταλό ομόλογό του Μάσιμο Ντ' Αλέμα στο τρίτο φόρουμ τουρκο-ιταλικού διαλόγου πριν συμμετάσχει σε συνέδρια με θέμα το μέλλον των τουρκο-ευρωπαϊκών σχέσεων, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης του τούρκου ΥΠΕΞ στην Ιταλία, οι κ.κ. Γκιουλ και Ντ' Αλέμα θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, η οποία θα συμπέσει με τη δημοσίευση της έκθεσης της Ευρωπαικής Επιτροπής σχετικά με την πρόοδο της Αγκυρας στη διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε..

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό από την ίδια πηγή, ο ιταλός πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι, προβλέπεται να επισκεφθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2007 την Αγκυρα, ενώ ο τούρκος πρόεδρος Αχμέτ Σεζέρ θα επισκεφθεί επίσημα τη Ρώμη από τις 8 έως τις 10 Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή