Καρυκεύματα με ακατάλληλες χρωστικές ουσίες

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2006 17:45
UPD:17:47
A- A A+

Ποσότητα καρυκευμάτων, ρωσικής προέλευσης, με ακατάλληλες χρωστικές ουσίες (Sudan 1 και Para Red), εντόπισε ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.

Πρόκειται για προϊόν με ρωσική ονομασία «ΧΜΕΛΥ-ΣΟΥΝΕΛΙ», η οποία εισήχθη και διακινήθηκε από την ελληνική εταιρεία «Γ. Κουρουμλίδης- Κ. Μαυρόπουλος- Γενικό Εμπόριο», με έδρα στο Τέρμα Παπαφλέσσα, Ασπρόπυργο και στην οδό Φιλαρέτου 44, Καλλιθέα, Αθήνα. Το προϊόν, που διατέθηκε στην αγορά της Κύπρου και την ελληνική αγορά, έχει ημερομηνία παραγωγής 02/2006 και ημερομηνία λήξης 02/2008 και αφορά ποσότητα 1.500 τεμαχίων των 15gr .

Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε άμεσα την εταιρεία «Γ. Κουρουμλίδης- Κ. Μαυρόπουλος- Γενικό Εμπόριο». Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικός έλεγχος από τον ΕΦΕΤ, για κατάσχεση και καταστροφή των εν λόγω τροφίμων. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το παραπάνω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Επίσης ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση πλαστικών ειδών μαγειρικής (σετ κουτάλων), στα οποία ανιχνεύθηκε μετανάστευση επικίνδυνων ουσιών (πρωτοταγών αρωματικών αμινών). Τα προϊόντα διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά από τις εταιρείες «ΑΦΟΙ ΤΖΕΝΕΤΟΠΟΥΛΟΙ» (Πειραιώς 207, Αθήνα), «Ηλίας Τσαβάλας & ΣΙΑ Ο.Ε.» (19ο χλμ Αθήνας - Κορίνθου, Ασπρόπυργο), «ΙΤ.ΕΛ.ΚΑΤ - Antonio Nocerino & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Βαθύ Πρέβεζας) και «Maison Stores ΕΠΕ» (Νάξου 6,12242 Αιγάλεω, Αθήνα).

Πρόκειται για σετ κουτάλων κινεζικής προέλευσης που διακινήθηκαν στην Ελλάδα μέσω Ιταλίας και έχουν αριθμό παρτίδας ART 746062.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή