Αντιπυραυλικά λέιζερ από τη Lockheed Martin

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 10:08
Darpa.mil

«Το concept Low Power Laser Demonstrator (LPLD) περιλαμβάνει την εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων ελέγχου ακτίνας και ενός λέιζερ ίνας σε μια πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων και μεγάλου υψομέτρου για τη μεγιστοποίηση της αξίας μείωσης ρίσκου κατά την περίοδο δοκιμών» είπε σχετικά η Σάρα Ριβς, διευθύντρια στρατηγικών και αντιπυραυλικών προγραμμάτων στη Lockheed Martin.

A- A A+

Συμβόλαιο ύψους 9,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη ενός δοκιμαστικού/ πειραματικού συστήματος αναχαίτισης πυραύλων με λέιζερ υπέγραψε η Lockheed Martin με τη US Missile Defense Agency.

«Το concept Low Power Laser Demonstrator (LPLD) περιλαμβάνει την εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων ελέγχου ακτίνας και ενός λέιζερ ίνας σε μια πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων και μεγάλου υψομέτρου για τη μεγιστοποίηση της αξίας μείωσης ρίσκου κατά την περίοδο δοκιμών» είπε σχετικά η Σάρα Ριβς, διευθύντρια στρατηγικών και αντιπυραυλικών προγραμμάτων στη Lockheed Martin. «Η Lockheed Martin έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη πάνω σε συστήματα στοχευμένης ενέργειας, θέτοντας τις βάσεις για τεχνολογία λέιζερ, η οποία μας φέρνει πολύ πιο κοντά σε ένα λειτουργικό σύστημα ικανό να αναχαιτίζει έναν πύραυλο στη φάση της ανόδου του.

Η συγκεκριμένη φάση - το μικρό «παράθυρο» που υπάρχει μετά από την εκτόξευσή του- θεωρείται ιδανική για την αναχαίτιση και κατάρριψή του, πριν προλάβει να πιάσει τη μέγιστη ταχύτητά του και να αναπτύξει αντίμετρα. Η ταχύτητα και η ακρίβεια των συστημάτων λέιζερ τα καθιστούν πολλά υποσχόμενη επιλογή για ένα μελλοντικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας- υπενθυμίζεται πως αυτή ήταν και η κεντρική ιδέα του πάλαι ποτέ προγράμματος SDI (Strategic Defense Initiative- ο «Πόλεμος των Άστρων» του Ρίγκαν, της δεκαετίας του 1980), το οποίο, αν και δεν υλοποιήθηκε ποτέ, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και έκβαση της τελευταίας φάσης του Ψυχρού Πολέμου.  

Προτεινόμενα για εσάς