Σε επίπεδο ΥΠΕΞ οι συνομιλίες Κύπρου - Τουρκίας, εφόσον πραγματοποιηθούν

Στη Λευκωσία απεσταλμένος της φινλανδικής προεδρίας
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 14:06
A- A A+

Στη Λευκωσία βρίσκεται ο γενικός διευθυντής του φινλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, Κάρε Χάλονεν, ως απεσταλμένος της φινλανδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

Σύμφωνα με τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Χάλονεν θα έχει συνάντηση με τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του προέδρου Παπαδόπουλου, πρέσβη Τάσο Τζιωνή.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι η φινλανδική προεδρία έχει εκφράσει ιδέες και σκέψεις για εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στο Ελσίνκι μεταξύ των κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας, πρόσθεσε όμως ότι ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους της φινλανδικής προεδρίας.

Αντικείμενο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, ανέφερε ο κ. Πασιαρδής, θα είναι το θέμα των Βαρωσίων (κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου), για τα οποία την ευθύνη έχει η Τουρκία.

Επέμεινε επίσης στη θέση για επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, επισημαίνοντας ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν έχει λόγο στο θέμα των Βαρωσίων.

Οπως είπε ο κ. Πασιαρδής, οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στο Ελσίνκι, εφόσον πραγματοποιηθούν, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας πως η Κύπρος θα συμμετάσχει ως κράτος -μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι ως κοινότητα.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή