Χ. Μπορέλ: «Η αυριανή Τουρκία θα ενταχθεί στην Ε.Ε.»

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 16:34
A- A A+

Η Ευρώπη θα πρέπει να απαιτήσει την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Τουρκία απέναντί της, προκειμένου η χώρα αυτή να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χοσέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα.

Οι επισημάνσεις του κ. Μπορέλ έγιναν με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το ζήτημα της προοπτικής της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ και δεδομένου ότι στις 8 Νοεμβρίου αναμένεται η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, αλλά και στις 11 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ήδη υποψήφια χώρα, αλλά, όπως σημείωσε, είναι υπερβολικά νωρίς να εξετάσουμε αν θα γίνει μέλος της ΕΕ, αφού δεν έχει διανύσει το δρόμο που πρέπει για να προσεγγίσει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Η τουρκική ένταξη -πρόσθεσε- δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο, καθώς θα πρέπει να την αναμένουμε μετά από 10 ως 15 χρόνια. Η αυριανή Τουρκία θα ενταχθεί στην Ε.Ε., τόνισε ο κ. Μπορέλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή