Ν. Δένδιας: Γενικόλογος «ιεραποστολισμός» του Αλ. Τσίπρα

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 23:16
UPD:10/10/2017 11:05
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για «γενικόλογο ιεραποστολισμό» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «είναι αντίθετος με τα έργα του στην κοινωνία», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ο κ. Δένδιας αντιπαρέβαλε την πρόταση νόμου που κατέθεσε η Ν.Δ. απέναντι στην κυβερνητική «νομοθετική προχειρότητα» και κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει αυτή ώστε να υπάρξει ρύθμιση του θέματος.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας ήρθε εδώ σήμερα και έκανε μια ομιλία ήρεμων τόνων ακολουθώντας αυτό που συχνά κάνει τον τελευταίο καιρό. Επιδίδεται σε αυτό που χαρακτηρίζω ως λεκτικό ιεραποστολισμό. Δημιουργεί δίπολα. Καλό - κακό, προνομιούχοι - μη προνομιούχοι. Και ο ίδιος επιφυλάσσει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του τον ρόλο του καλού πρίγκιπα, δίπλα στους αδύναμους. Μας μίλησε προηγουμένως για λιοντάρια και ζέβρες, για θύτες και θύματα και επέλεξε βέβαια να μας πει ότι η κυβέρνησή του είναι δίπλα στα θύματα», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Όπως πρόσθεσε, «αυτός ο γενικόλογος ιεραποστολισμός θα είχε έννοια και ενδιαφέρον αν ανταποκρινόταν και στις επιδόσεις αυτής της κυβέρνησης και στον τομέα της προστασίας αυτών των οποίων η ίδια λεκτικά, επιλέγει να εκφράσει και να στηρίξει. Βλέπουμε όμως ότι στην πράξη, στην καθημερινή ζωή, εκεί που όλα μετριώνται, προμετριώνται και αποτιμώνται τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά» είπε ο κ. Δένδιας σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. παρατήρησε πως υπάρχει και ένα θέμα δεδηλωμένης, «ένα πολιτικό ζήτημα πέρα και έξω από την κυβέρνηση» και σημείωσε ότι «τελείωσε ο κοινοβουλευτικός λαθρεπιβατισμός και η κοινοβουλευτική λαθρεπιβίβαση».

«Έχετε πλειοψηφία να κυβερνήσετε; Γιατί η ανάγκη σας σας οδηγεί σε τραγικές επιλογές. Τι θα κάνετε για να ψηφίσετε το άρθρο 3; Γιατί αν δεν τον ψηφίσει το κόμμα των ΑΝΕΛ σας λέμε ευθέως ότι κυβέρνηση στη χώρα δεν θα υπάρχει» κατέληξε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή