Κριτική ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την υγεία

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 16:58
A- A A+

Για απραξία κατηγορεί την κυβέρνηση η υπεύθυνη Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

«Φαίνεται πως η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας μετρούν το χρόνο ανάποδα. Διαφορετικά δεν εξηγείται πως έχοντας καταναλώσει - άπρακτοι στα θέματα υγείας σχεδόν τα δύο τρίτα του κυβερνητικού τους χρόνου - προβαίνουν σήμερα και πάλι σε προγραμματικές δηλώσεις με ορίζοντα χρόνου το διηνεκές, χωρίς να αισθάνονται στο ελάχιστο υποχρεωμένοι να αξιολογήσουν τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα τους, που έχουν οδηγήσει σε ασφυξία το Δημόσιο Σύστημα Υγείας», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Δαμανάκη.

Επισήμανε επίσης ότι «τα νέα χρέη των Νοσοκομείων για το συνολικό διάστημα που βρίσκεται η Ν.Δ. στην κυβέρνηση έχουν φθάσει τα 3 δισ. ευρώ και πως από τις 9.000 προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία, για τις οποίες η κυβέρνηση είχε προεκλογικά δεσμευθεί, έχουν προγραμματισθεί προσλήψεις μόνο 250 νοσηλευτών. Αντιστοιχούν σε ενάμισι νοσηλευτή ανά νοσοκομείο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή