ΔΟΕ: Μόνο ένα θετικό δείγμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Βανκούβερ

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 21:09
UPD:10/10/2017 08:40
REUTERS/CHRIS HELGREN
A- A A+

Μόνο ένας αθλητής θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε στον επανέλεγχο περισσότερων από 1.000 δείγματα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010, γνωστοποίησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, έγινε επανεξέταση σε 1.195 δείγματα ούρων, συμπεριλαμβανομένων όλων των αθλητών που κατάκτησαν μετάλλια στη διοργάνωση, καθώς και όλων των Ρώσων αθλητών.

Αναφορικά με το κρούσμα ντόπινγκ, η ΔΟΕ έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για τον αθλητή, το άθλημα ή την εθνικότητά του.

«Η ευρεία επανεξέταση των δειγμάτων είναι μια ακόμη απόδειξη της δέσμευσης της ΔΟΕ για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και την προστασία των καθαρών αθλητών», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Σημειώνεται ότι αυτή η περίπτωση έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τα αποτελέσματα των ελέγχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 (Πεκίνο) και του 2012 (Λονδίνο).

Στους σχετικούς επανελέγχους αυτών των διοργανώσεων είχαν βρεθεί θετικοί περισσότεροι από 100 αθλητές, με τη ΔΟΕ να προχωρά στην αναδιανομή 75 μεταλλίων, ενώ περισσότερες από το 80% των υποθέσεων αφορούσαν την άρση βαρών και το στίβο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις