Προς αλλαγές στη διάταξη για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 12:11
UPD:13:11
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη

Σε υποχώρηση από τα αρχικά της σχέδια αναγκάζεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη διάταξη που αφορά την αλλαγή ταυτότητας φύλου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάταξη οδεύει ή σε απόσυρση ή σε βελτιώσεις, χωρίς να έχει διευκρινιστεί επισήμως μέχρι αυτή τη στιγμή, που από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η κατάθεση του σχετικού σχεδίου νόμου, στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.

Η κυβέρνηση αλλάζει ρότα λόγω των έντονων αντιδράσεων αλλά και της στάσης βουλευτών της πλειοψηφίας, κυρίως βουλευτών των ΑΝΕΛ αλλά και κάποιων του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Γεωργία Γιαννιά και ο Γ. Μιχελογιαννάκης, οι οποίοι εστιάζουν την κριτική τους στην ηλικία κατά την οποία ο πολίτης αποκτά δικαίωμα αλλαγής ταυτότητας φύλου, όπως όριζε η διάταξη. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι εκείνοι λένε δημοσίως ό,τι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε στο παρασκήνιο, υπονοώντας ότι η διαφωνία για τη σχετική διάταξη αφορά πέραν των βουλευτών των ΑΝΕΛ και πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθεί νέα διάταξη με βελτιωτικές -κατά την κυβερνητική πλειοψηφία- αλλαγές, υπ' όψιν και της πίεσης για την κατάθεση πρότασης από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή