Παρέμβαση Παπούλια για την Αμάρυνθο: Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 16:30
UPD:16:33
A- A A+

Ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου στην Αμάρυνθο τιμώρησε χθες βράδυ με πέντε μέρες αποβολή τόσο τους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση βιασμού της 16χρονης, όσο και τη 16χρονη μαθήτρια, που κατάγεται από την Βουλγαρία, ενώ άφησαν ατιμώρητη τη μαθήτρια που βιντεοσκοπούσε την πράξη μέσω κινητού τηλεφώνου. Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία.

Η μητέρα της 16χρονης, δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση των καθηγητών και ευχαρίστησε τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κωνσταντόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί, μαζί με τη 16χρονη κόρη της, παρουσία του επιτετραμμένου της Βουλγαρικής Πρεσβείας.

Ο Υφυπουργός μετά από διεξοδική συζήτηση με την οικογένεια δεσμεύθηκε ότι το Υπουργείο θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, σε κάθε επίπεδο στο οποίο θα υπάρξει ανάγκη.

Με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του, συναντήθηκε χθες με τη μητέρα της 16χρονης http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/01/1260980.htm . Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του ΣΥΝ συνεχάρησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρέμβασή του, ενώ ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε θετική την αντιμετώπιση της νεαρής μετανάστριας από την Υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Παπούλιας υποδεχόμενος το δ.σ. του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» (που φιλοξενεί τη 16χρονη) δήλωσε ότι: «η ελληνική κοινωνία που έζησε την ξενιτιά και τον ρατσισμό δεν θα επιστρέψει αυτά που έζησε, (να συμβούν) στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται εδώ... Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Είμαστε πολίτες αυτής της χώρας, μιας χώρας που εδώ αναπτύχθηκαν τα πιο ευγενή ιδεώδη. Δεν μπορεί να τα αμαυρώνουν μερικοί οι οποίοι, θα έλεγα, είναι έξω από τις μεγάλες αρχές και τις ηθικές αρχές της ελληνικής κοινωνίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή