Ν. Χουντής προς Κομισιόν: Θα ληφθούν νέα μέτρα λόγω της υστέρησης εσόδων;

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 13:57
UPD:14:28
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

O ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής

A- A A+

Το θέμα της υστέρησης εσόδων που παρατηρείται στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού Ιανουαρίου - Αυγούστου 2017, ύψους 1.76 δισ. ευρώ, και του ενδεχομένου να ληφθούν νέα έκτακτα μέτρα, θέτει ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με γραπτή του ερώτηση προς τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής, «σύμφωνα με το δελτίο εκτέλεσης του ελληνικού κρατικού προϋπολογισμού, διαπιστώνεται υστέρηση εσόδων την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2017, ύψους 1,76 δισ. ευρώ» ενώ «τη μεγαλύτερη συμβολή στην υστέρηση εσόδων τη βρίσκουμε στους άμεσους φόρους, με υστέρηση εσόδων 1,3 δισ. ευρώ».

Με δεδομένο ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του ελληνικού Προγράμματος Μακροοικονομικής Προσαρμογής έχει τεθεί για το 2017 στο 1,75%, ο κ. Χουντής ερωτά την Κομισιόν πώς κρίνει την πορεία εκτέλεσης του ελληνικού προϋπολογισμού ειδικότερα όσον αφορά τα έσοδα από φόρους.

Καλεί επίσης τον αρμόδιο Επίτροπο να τοποθετηθεί για τον κρίνει ότι θα αναγκαστεί η ελληνική κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα ώστε να πετύχει τους στόχους του προγράμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή