«The Disaster Artist»: Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Η ταινία του Τζέιμς Φράνκο απέσπασε το «Χρυσό Κοχύλι»
Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 09:56
UPD:12:43
A- A A+

Από τα χέρια του Τζον Μάλκοβιτς παρέλαβε ο Τζέιμς Φράνκο το «Χρυσό Κοχύλι» καλύτερης ταινίας του Διαγωνιστικού Τμήματος στο 65ο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για το φιλμ «The Disaster Artist» που αφηγείται την ιστορία μιας άλλης ταινίας, του «The Room» του Τόμι Γουίσο.

Η επιτροπή του Φεστιβάλ, με πρόεδρο τον 63χρονο Αμερικανό ηθοποιό, παραγωγό και σκηνοθέτη Τζον Μάλκοβιτς, αποφάσισε να βραβεύσει αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία που αναφέρεται στα γυρίσματα της καλτ ταινίας «The Room» του Τόμι Γουίσο, η οποία θεωρείται μία από τις χειρότερες στην ιστορία του κινηματογράφου.

To «The Room», του 2003, είναι κατά γενική ομολογία μια από τις χειρότερες ταινίες που έχουν ποτέ γυριστεί. Τόσο κακή που στην πορεία έγινε καλτ γνωρίζοντας την αποθέωση σε μεταμεσονύκτιες προβολές στο Λος Αντζελες, μεταμορφώνοντας το τελικά στο φαινόμενο που ο δημιουργός του ήλπιζε να γίνει. 

Κάποιοι από τους λόγους που έκαναν το φιλμ τόσο κακό μπορούν να γίνουν σαφείς ήδη από το τρέιλερ του «The Disaster Artist» που περιγράφει τα γυρίσματα του φιλμ, τα όποια όπως υπήρξαν τουλάχιστον επεισοδιακά.

«Love me Not»

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ συμμετείχε και το «Love me Not», η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς