Στη Χιλή για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γ. Παπανδρέου

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 11:23
A- A A+

Στη Χιλή για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Σαντιάγο από 5 - 7 Νοεμβρίου (της οποίας και θα προεδρεύσει), θα μεταβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ηγέτες κομμάτων - μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η συνάντησή του με την Πρόεδρο της Χιλής, Michelle Bachelet, για το βράδυ της Κυριακής 5ης Νοεμβρίου.

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους των τριών σοσιαλιστικών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της Χιλής, τον πρώην Πρόεδρο της Χιλής, Ricardo Lagos, τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Πρόεδρο της Κόστα Ρίκα, Oscar Arias, τον Πρόεδρο του Περού, Alan Garcia, καθώς και με την Isabel Αllende.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, θα είναι οι απαντήσεις της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας στις νέες προκλήσεις, οι νέες προτάσεις για μια αειφόρο παγκόσμια διακυβέρνηση, ο ανταγωνισμός για την ενέργεια και οι κλιματικές αλλαγές, που αποτελούν τις δύο νέες προκλήσεις για την ανθρωπότητα, η διεθνής ειρήνη και η απάντηση στην σύγκρουση των πολιτισμών.

Η προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, η οποία είχε χαρακτήρα Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο, όπου εξελέγη Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Το επόμενο Συνέδριο προγραμματίζεται για την ¶νοιξη του 2007, και ο ακριβής χρόνος και τόπος θα οριστεί στην συνεδρίαση του Συμβουλίου στο Σαντιάγο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή