Radiohead - Hans Zimmer: Μουσική - «οικολογική» συνάντηση κορυφής

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 09:20
A- A A+

Οι Radiohead, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα συγκροτήματα της παγκόσμιας ροκ σκηνής και ο Hans Zimmer, ένας από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση στον πλανήτη, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα αποκλειστικό μουσικό κομμάτι για την εμβληματική επερχόμενη εκπομπή φυσικής ιστορίας του BBC  Εarth, «Blue Planet II».

Πρόκειται για μια  επανεκτέλεση του τραγουδιού «Bloom», η οποία φέρει τον τίτλο «Ocean (bloom)», με τον Thom Yorke να βάζει νέα φωνητικά στο κομμάτι, που ηχογραφήθηκε με την BBC Concert Orchestra.

Σε συνέντευξή τους, πριν από την πρεμιέρα της σειράς, ο Yorke μαζί με τον Jonny Greenwood και τον Zimmer αναφέρθηκαν στο τραγούδι, με τον τραγουδιστή των Radiohead να δηλώνει πως το οικολογικό του ενδιαφέρον προέκυψε  από την παρακολούθηση της σειράς.

«Ο Hans είναι ένας καταπληκτικός συνθέτης, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει αρκετά μουσικά είδη και έχει ένα απίστευτο ταλέντο που αποτέλεσε βασικό παράγοντα για να δουλέψουμε μαζί του και να δούμε πώς κατάφερε να “παντρέψει» το “Bloom” με τον ήχο της σειράς», ανέφερε ο Υorke.

Το αυθεντικό «Bloom» παρουσιάστηκε στο «The King Of Limbs» των Radiohead και, σύμφωνα με τον Yorke, η σύνθεση του κομματιού ήταν εμπνευσμένη από την αρχική «Blue Planet» σειρά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς