Μπουγιούκανιτ: Η Ε.Ε. να αποδεχθεί τον ειδικό ρόλο του στρατού στην Τουρκία

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 15:12
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σταματήσει να μέμφεται το στρατό της Τουρκίας και να αποδεχθεί ότι έχει έναν ειδικό ρόλο να διαδραματίσει, δεδομένης της δύσκολης γεωγραφικής θέσης της χώρας, φέρεται να δήλωσε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Η Ε.Ε. έχει επανειλημμένως επικρίνει τους στρατηγούς στην Τουρκία για παρεμβατισμό στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ενώ η Κομισιόν στην έκθεσή της την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επαναλάβει τις εκκλήσεις της για μεγαλύτερο πολιτικό έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων.

«Ο στρατός είναι ο στόχος τους (της ΕΕ). Γιατί τα βάζουν με το στρατό; Κάθε χώρα έχει τις δικές της πραγματικότητες», τόνισε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ, σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες και πρόσθεσε: «Ποια χώρα στην Ε.Ε. συνορεύει με το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία; Η κατάσταση της ασφάλειας πρέπει να αξιολογηθεί πολύ καλά. Η Τουρκία βρίσκεται σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, με όρους γεωπολιτικής... Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί (στις επικρίσεις μας)».

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε ο τούρκος στρατηγός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα μας –της πρώτης τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή