Τολμηρά, παράδοξα και «Ακόμη πιο βρώμικα παραμύθια»

Από την ομάδα Άπειρον, στο 104
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 10:10
A- A A+

Συνήθως, τα παραμύθια είναι ρομαντικά κι έχουν καλό τέλος. Όμως, υπάρχουν και κάποια, που μιλούν για ιστορίες αλλόκοτες, απόκρυφες, πονηρές και διασκεδαστικές, που είναι σκοτεινά και έρχονται από τα βάθη των χρόνων.

Τέτοια είναι τα παραμύθια «Η Βασιλοπούλα που έγινε αγόρι» και «Του βασιλιά η κόρη έγινε παλικάρι», που η διασκευή τους συνθέτει την παράσταση «Ακόμη πιο βρώμικα παραμύθια», με την οποία επιστρέφει η ομάδα Άπειρον, μετά την επιτυχία των «Βρώμικων παραμυθιών».

Σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα, η οποία επιλέγει τολμηρά και παράδοξα παραμύθια από την ελληνική παράδοση, που βασίζονται στο παιχνίδι της εναλλαγής των ρόλων και των φύλων, μέσα από κωμικοτραγικές ιστορίες, η παράσταση παρουσιάζεται στο Black Box του 104 (Ευμολπιδών 41- Γκάζι), από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Αναδεικνύοντας την ιλαροτραγική πλευρά της νεοελληνικής παράδοσης, αυτή η παράσταση - παραμύθι για μεγάλους, όχι μόνο δεν είναι αθώα, αλλά προκαλεί με το περιεχόμενο και την ευφάνταστη πλοκή της και μας καλεί να ανακαλύψουμε την εναλλακτική, πιο χιουμοριστική, αλλά και ταυτόχρονα «ανεκτική στο διαφορετικό» πλευρά του λαϊκού μας πολιτισμού.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Θάλεια Γρίβα, σκηνικά - κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη, χορογραφία: Γιάννα Μελλά, μουσική: Onealpha, βοηθός σκηνοθέτη: Ανέστης Κόττας, επικοινωνία: Ανζελίκα Καψαμπέλη - Έλενα Γρίβα, φωτογραφίες: Αποστόλης Κουτσιανικούλης. Παίζουν: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Ηρώ Κισσανδράκη, Μαρία Κωνσταντά, Γιώργος Σαββίδης.

Πληροφορίες

104 - Black Box: Ευμολπιδών 41- Γκάζι (μετρό: Κεραμεικός), τηλ.: 210 3455020 και 6940 290312. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο: 21.00 και Κυριακή: 19.00. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 10 ευρώ, ανέργων και ατέλειες: 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς