«Σεισμός» στo Twitter για το ενδεχόμενο να αυξήσει τους χαρακτήρες

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 17:40
UPD:17:46
REUTERS/© Kacper Pempel / Reuters
A- A A+

Η συζήτηση περί αύξησης των χαρακτήρων που απαρτίζουν ένα tweet από τους 140 που είναι σήμερα σε ένα μεγαλύτερο όριο είναι τόσο παλιά όσο σχεδόν το ίδιο το Twitter. Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει φημολογίες περί εξέτασης ενός τέτοιου ενδεχομένου από την ηγεσία του Twitter, ωστόσο μέχρι σήμερα η δημοφιλής υπηρεσία έχει παραμείνει πιστή στο όριο των 140 χαρακτήρων.

EURONEWS

Ωστόσο, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον: Σε σχετική ανάρτησή τους στο επίσημο blog του Twitter, δύο στελέχη της εταιρείας (Αλίζα Ρόσεν και Ικουχίρο Ιχάρα- product manager και senior software engineer αντίστοιχα) αναφέρουν πως δοκιμάζεται υψηλότερο όριο χαρακτήρων στο Twitter- στους 280 χαρακτήρες. Ο λόγος τον οποίο παραθέτουν είναι πως σε κάποιες γλώσσες όπως στα ιαπωνικά, τα κορεατικά και τα κινεζικά, είναι δυνατή η απόδοση περισσότερων πληροφοριών μέσω των ίδιων χαρακτήρων- οπότε και με τον διπλασιασμό τους επιχειρείται «εξίσωση»: «Θέλουμε ο καθένας στον κόσμο να μπορεί να εκφραστεί εύκολα στο Twitter, οπότε κάνουμε κάτι νέο: Θα προσπαθήσουμε να δοκιμάσουμε ένα μεγαλύτερο όριο, 280 χαρακτήρες, σε γλώσσες που δεν επηρεάζονται από “συνωστισμό” (δηλαδή σε όλες τις γλώσσες εκτός από ιαπωνικά, κινεζικά και κορεατικά)» αναφέρεται σχετικά.

Προς το παρόν αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο σε μικρό αριθμό χρηστών και όπως υπογραμμίζεται πρέπει πρώτα να δοκιμαστεί εκτενώς πριν η εταιρεία κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα.

Σημειώνεται πως σε σχετικό tweet προέβη ο διευθύνων σύμβουλος, Τζακ Ντόρσεϊ.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία «πάσχει» εδώ και καιρό από χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και η κίνηση αυτή ενδεχομένως να αποτελεί μια προσπάθεια της εταιρείας να προσελκύσει νέους χρήστες και πιθανότατα να αυξήσει τους χρόνους αλληλεπίδρασης και προσοχής των χρηστών του.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στο Twitter έγινε «σεισμός»- με πολλούς χρήστες να αντιδρούν σε χιουμοριστικό πνεύμα, άλλους να εκφράζουν επιφυλάξεις για μια τόσο «δραματική» αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του δημοφιλούς μέσου αλλά και αρκετούς να επικροτούν την κίνηση αυτή. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι και αυτοί που εξέφρασαν την άποψη πως το Twitter θα έπρεπε να δόσει προτεραιότητα σε άλλα ζητήματα- όπως την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα του. Απαντώντας, ο Ντόρσεϊ είπε πως οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες, ζητώντας από το κοινό τον απαιτούμενο χρόνο για να δοκιμαστεί η νέα ιδέα.

Προτεινόμενα για εσάς