Πρόεδρος της Μπούντεσταγκ ο Σόιμπλε;

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 15:48
UPD:16:09
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE
A- A A+

Την ανάληψη της προεδρίας της νεοεκλεγείσας Μπούντεσταγκ, κάτω σώματος του γερμανικού κοινοβουλίου, από τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προτείνουν στελέχη της κεντροδεξιάς συμμαχίας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, αλλά και της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Ο κ. Σόιμπλε, ανώτατο στέλεχος της κυβερνώσας κεντροδεξιάς Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU), σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, φέρεται να είναι θετικός για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, προκειμένου να προσδώσει αυξημένο κύρος στον θεσμό, καθώς για πρώτη φορά στο σώμα θα εκπροσωπούνται βουλευτές της λαϊκιστικής, εθνικιστικής Δεξιάς - Ακροδεξιάς του AfD.

O χριστιανοδημοκράτης πολιτικός κατέχει τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας από το 2009, ωστόσο ο νέος συνασπισμός τον οποίο θα αναγκαστεί να συμπήξει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τους κεντρώους - κεντροδεξιούς Ελεύθερους Δημοκράτες και με τους κεντροαριστερούς οικολόγους Πράσινους πιθανόν να κάνει δύσκολη την παραμονή του στη θέση του.

Το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), εκ των νικητών των εκλογών, καθώς εξασφάλισε την τέταρτη θέση επανεισερχόμενο με ποσοστό άνω του 10% στο κοινοβούλιο, φέρεται να διεκδικεί το υπουργείο για να βάλει το αποτύπωμά του στην οικονομική πολιτική τόσο της Γερμανίας, όσο και της Ευρωζώνης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή