Αναδίπλωση ΑΝΕΛ, θα ψηφίσουν το ν/σ για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 15:03
UPD:15:16
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένεται να ψηφίσουν και την τροπολογία για τα την ενσωμάτωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το σωματείο «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», η οποία αποσύρθηκε λόγω δικών τους αντιδράσεων και θα επανέλθει προς ψήφιση στη Βουλή τροποποιημένη.

A- A A+

Σε αλλαγή στάσης, που εικάζεται ότι πηγάζει από τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο στο ζήτημα της Εξεταστικής Επιτροπής, προχώρησαν οι ΑΝΕΛ αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, αφού έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να το υπερψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ανακοίνωσε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και κατά της δεύτερης αλλαγής φύλου γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει υιοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένεται να ψηφίσουν και την τροπολογία για την ενσωμάτωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το σωματείο «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», η οποία αποσύρθηκε λόγω δικών τους αντιδράσεων και θα επανέλθει προς ψήφιση στη Βουλή τροποποιημένη.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχαν ξεκαθαρίσει μετά τις εν λόγω αντιδράσεις ότι δεν θα ξαναψηφίσουν διατάξεις, ακόμη και αν συμφωνούν, σε περίπτωση που δεν στηρίζονται από σύσσωμη την κυβερνητική πλειοψηφία. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή