Πρώτη μέρα των νέων περιοριστικών μέτρων στα αεροδρόμια

Ικανοποίηση Λιάπη για τη λειτουργία του «Ελ. Βενιζέλος» - Για Β. Πολύδωρα: «Δει δη χρημάτων ω άνδρες Αθηναίοι»
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 13:38
A- A A+

Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα στα αεροδρόμια τα αυστηρότερα μέτρα για τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές των επιβατών. Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες μπορούν να έχουν μαζί τους υγρά σε συσκευασίες – δοχεία έως 100ml που τοποθετούν σε πλαστικές διαφανείς σακούλες. Τα μέτρα ισχύουν τόσο για τις διεθνείς όσο και για τις εσωτερικές πτήσεις.

Κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας. Όπως είπε και ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την επιθεώρηση των νέων μέτρων ελέγχου, το αεροδρόμιο λειτούργησε άψογα, όπως και τα περιφερειακά αεροδρόμια. «Και αυτό που επιδιώκουμε», πρόσθεσε, «και νομίζω ότι τα καταφέραμε με επιτυχία, είναι να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πτήσεων, να μην ταλαιπωρηθεί ο επιβάτης, ταξιδιώτης να μην υπάρχουν ουρές στα γκισέ και τα checking points. Ο κόσμος ήταν ενημερωμένος και αυτό μας διευκόλυνε».

Παράλληλα ο κ. Λιάπης απηύθυνε έκκληση στους επιβάτες, για την πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης, να συμμορφώνονται με τις αναγκαίες αλλαγές όσον αφορά τις χειραποσκευές. «Γνωρίζουν, ότι μερικά πράγματα δεν μπορούν να τα μεταφέρουν μαζί τους. Εάν το κάνουν εξ’ αρχής θα διευκολύνουν και τον εαυτό τους και στην συνέχεια και τα δρομολόγια», είπε.

«Η μη χορήγηση κονδυλίων δεν αποτελεί αιτία παραίτησης»

Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, ο κ. Λιάπης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε, δει δη χρημάτων ω άνδρες Αθηναίοι. Όλοι έχουμε ανάγκη για οικονομικούς πόρους, ειδικά τα παραγωγικά Υπουργεία , όπως είναι και το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Βεβαίως, αντιλαμβανόμαστε τις γενικότερες δυσκολίες της οικονομίας. Νομίζω, ότι στο μέτρο του δυνατού, ό,τι μπορεί να κάνει το υπουργείο Οικονομικών θα το κάνει». Παράλληλα εκτίμησε πως η μη χορήγηση κονδυλίων δεν αποτελεί αιτία παραίτησης.

Εξάλλου, όσον αφορά τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι είναι στα συναρμόδια υπουργεία και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή